Femeile deţin o majoritate istorică în Guvernul federal elveţian

Parlamentul elveţian a desemnat-o pe socialista Simonetta Sommaruga drept membră a Consiliului Federal, astfel că numărul femeilor care fac parte din Guvern a ajuns la patru, din totalul de şapte, o premieră în Elveţia.

16 afișări
Imaginea articolului Femeile deţin o majoritate istorică în Guvernul federal elveţian

Femeile deţin o majoritate istorică în Guvernul federal elveţian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simonetta Sommaruga, în vârstă de 50 de ani, a obţinut o majoritate absolută de 159 de voturi, iar alegerea sa a fost întâmpinată cu aplauze în Parlamentul federal de la Berna.

În al patrulea tur de scrutin, Simonetta Sommaruga a fost aleasă în locul ministrului demisionar Moritz Leuenberger, responsabil de Transporturi, Energie şi Comunicaţii.

Sommaruga le-a mulţumit parlamentarilor în cele trei limbi ale Elveţiei, germană, franceză şi italiană.

Votul este unul simbolic în Elveţia, unde femeile au obţinut drept de vot la nivel federal abia în 1971.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici