Femeile din Taiwan pot efectua serviciul militar pe fondul creşterii ameninţării chineze

Taiwanul va permite femeilor să participe la antrenamentele forţelor militare de rezervă, pe măsură ce cresc temerile legate de China

254 afișări
Imaginea articolului Femeile din Taiwan pot efectua serviciul militar pe fondul creşterii ameninţării chineze

Wikipedia Commons - Office of the President, Republic of China (Taiwan)

Armata taiwaneză a lansat marţi planuri de a permite pentru prima dată femeilor să se ofere voluntare pentru antrenamentul forţelor de rezervă, în timp ce China continuă să intensifice presiunea militară asupra insulei. 

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că va permite celor 220 de rezerviste să se înscrie la pregătire începând cu al doilea trimestru al acestui an.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat anterior că au fost instruiţi rezervişti de sex masculin deoarece nu avea o capacitate suficientă pentru a organiza pregătiri militare pentru ambele sexe, transmite CNN

Parlamentarii taiwanezi au declarat că excluderea femeilor de la antrenamentul rezerviştilor echivalează cu o discriminare de gen.

În decembrie, Taiwanul a anunţat că va extinde perioada de serviciu militar obligatorie pentru toţi bărbaţii eligibili de la patru luni la un an începând cu 2024, iar cerinţa se va aplica bărbaţilor născuţi după 2005.

Taiwanul are o forţă militară de aproximativ 170.000 de militari, formată în principal din voluntari. Mai sunt, de semenea, aproximativ 120.000 de rezervişti anual, potrivit CIA World Factbook.

Bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani trebuie fie să se ofere voluntari pentru a servi în armată, fie să efectueze o perioadă de serviciu militar obligatoriu în rezervă.

După ce au încheiat, bărbaţii sunt supuşi unor rechemări la pregătire de patru ori pe parcursul a opt ani.

Începând cu 2021, femeile reprezentau 15% din armata taiwaneză,  precizează CIA Factbook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici