Fermier canadian amendat cu 62.000 de dolari din cauza unui emoticon inofensiv

Un fermier canadian a fost obligat să plătească peste 61.784 de dolari în daune-interese din cauza unei confuzii legate de un emoji, pe care un judecător din Saskatchewan a rezolvat-o hotărând că o imagine cu degetul mare ridicat este suficientă pentru a accepta termenii contractuali.

1209 afișări
Imaginea articolului Fermier canadian amendat cu 62.000 de dolari din cauza unui emoticon inofensiv

Fermier canadian amendat cu 62.000 de dolari din cauza unui emoticon inofensiv

Chris Achter, proprietarul unei companii agricole din Swift Current, Saskatchewan, trimisese un emoji cu degetul mare ridicat ca răspuns la o fotografie a unui contract de cumpărare de seminţe de in trimis de un cumpărător de cereale în 2021.
 
Câteva luni mai târziu, când a sosit momentul livrării, cumpărătorul, care făcea afaceri cu Achter de mai mulţi ani, nu a primit inul.
 
Cumpărătorul, South West Terminal, a susţinut că emoji-ul implica acceptarea termenilor contractuali, în timp ce Achter a declarat că a folosit imaginea cu degetul mare ridicat doar pentru a indica faptul că a primit contractul, dar nu pentru a indica acordul său, relatează Reuters.
 
Într-o hotărâre sumară plină de 24 de exemple de emoji, judecătorul T.J. Keene a spus: "Sunt convins, în funcţie de probabilităţi, că Chris a aprobat contractul, aşa cum a mai făcut-o şi înainte, cu excepţia faptului că de data aceasta a folosit un emoji cu degetul mare ridicat."
 
"În opinia mea, cerinţa de semnătură a fost îndeplinită de emoji-ul cu degetul mare ridicat provenit de la Chris şi de la telefonul său mobil unic", a spus Keene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici