Fidel Castro denunţă "minciunile" presei internaţionale, dând asigurări că nu este bolnav: "Nici măcar nu îmi amintesc ce este o durere de cap"

Liderul istoric cubanez Fidel Castro a condamnat în termeni vehemenţi zvonurile apărute în presa occidentală conform cărora ar fi pe patul de moarte, informează BBC News online.

549 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro denunţă "minciunile" presei internaţionale, dând asigurări că nu este bolnav: "Nici măcar nu îmi amintesc ce este o durere de cap"

Fidel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Castro, în vârstă de 86 de ani, a denunţat "minciunile" presei internaţionale, publicând în presa de la Havana fotografii ale sale realizate recent.

Liderul istoric cubanez a dat asigurări că starea sa de sănătate este bună şi că nu îşi aminteşte când a avut ultima durere de cap.

"Deşi multă lume este acaparată de structurile de presă, dintre care aproape toate sunt sub controlul celor privilegiaţi şi bogaţilor care publică astfel de tâmpenii, oamenii au din ce în ce mai puţină încredere", a declarat Castro într-un articol.

Castro precizează că s-a dedicat studiului şi scrisului. "Am decis să mă retrag din viaţa publică pentru că în mod sigur nu este rolul meu să ocup paginile ziarelor", a spus Castro.

"Nici măcar nu îmi amintesc ce este o durere de cap. Pentru a demonstra cât sunt de mincinoşi, ofer aceste fotografii pentru articol", a încheiat Castro.

Publicaţia americană The Miami Herald relatase vineri că Fidel Castro ar fi suferit un atac cerebral în urma căruia ar avea probleme în a se hrăni, în a vorbi şi a recunoaşte persoanele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici