Fidesz propune alegerea premierului ungar la 10 mai

Alianţa de guvernământ condusă de Fidesz a propus ca premierul să fie selectat la 10 mai, a anunţat luni liderul grupului parlamentar Antal Rogan.

54 afișări
Imaginea articolului Fidesz propune alegerea premierului ungar la 10 mai

Fidesz propune alegerea premierului ungar la 10 mai

Preşedintele ungar Janos Ader l-a nominalizat pe populistul Viktor Orban, candidatul alianţei între Fidesz şi creştin-democraţi pentru funcţia de premier, să formeze viitorul guvern, în urma alegerilor legislative.

Rogan va conduce în continuare grupul parlamentar al Fidesz, a decis partidul la întâlnirea de luni.

Totodată, Peter Harrach va continua să conducă grupul creştin-democraţilor aliaţi ai Fidesz, au anunţat aceştia într-o conferinţă de presă.

Şi partidul radical naţionalist Jobbik şi-a format grupul parlamentar, care va fi condus de liderul formaţiunii, Gabor Vona.

Totodată, alianţa de guvernământ l-a nominalizat pe Laszlo Kover ca preşedinte al Parlamentului pentru următorii patru ani, a anunţat Rogan.

Kover ocupă această funcţie din 2010.

Alianţa de stânga a obţinut 38 de mandate, partidul Jobbik (extremă dreapta) 23, iar mica formaţiune ecologistă LMP cinci mandate, în urma alegerilor legislative din aprilie.

Prima reuniune a noului Parlament a fost convocată pe 6 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici