Fiul cel mare al lui Kim Jong-il se opune transmiterii ereditare a puterii în Coreea de Nord

Fiul cel mare al liderului nord-coreean Kim Jong-il se opune transmiterii ereditare a puterii fratelui său mai mic, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune japonez Asahi TV.

24 afișări
Imaginea articolului Fiul cel mare al lui Kim Jong-il se opune transmiterii ereditare a puterii în Coreea de Nord

Fiul cel mare al lui Kim Jong-il se opune transmiterii ereditare a puterii în Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Personal, eu mă opun transmiterii ereditare a puterii la o a treia generaţie a familiei", a declarat Kim Jong-Nam.

"Dar cred că există anumite raţiuni interne. Iar în acest caz, cred că trebuie să acceptăm", a nuanţat el.

Zilele trecute, Coreea de Nord a marcat 65 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor, iar, cu această ocazie, a fost prezentat posibilul succesor al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, în vârstă de 27 de ani, fiul cel mic al liderului actual.

Kim Jong-Il, care a suferit un atac cerebral în urmă cu doi ani, a fost succesorul tatălui său, Kim Il-Sung, decedat în 1994.

Întrebat în legătură cu procesul de succesiune de la Phenian, Kim Jong-Nam a declarat că "decizia probabil a fost luată de tatăl său", subliniind că această situaţie nu îl interesează. "Dar sper că fratele meu mai tânăr va face tot posibilul pentru îmbunătăţirea vieţii nord-coreenilor. Iar eu sunt pregătit să îmi ofer ajutorul, dacă este necesar, din străinătate", precizează Kim Jong-Nam, care a studiat în Elveţia şi locuieşte acum la Macao.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici