Fiul lui Kadhafi: Occidentul, înşelat de o neînţelegere cu privire la Libia

Occidentul s-a lăsat înşelat de "o imensă neînţelegere" cu privire la situaţia politică din Libia, a declarat Seif Al-Islam, unul dintre fiii colonelului Muammar Kadhafi, într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC, declarându-se "surprins" de ofensiva aliată.

44 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Kadhafi: Occidentul, înşelat de o neînţelegere cu privire la Libia

Fiul lui Muammar Kadhafi exclude atacarea avioanelor civile în Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Excluzând posibilitatea ca tatăl său să renunţe la putere, Seif Al-Islam a dat asigurări că "ţara întreagă este unită împotriva miliţiilor armate şi teroriste. Americanii şi alţi occidentali sunt pe cale să susţină teroriştii şi miliţiile armate". "Este o mare neînţelegere", a declarat el.

"Ieri (sâmbătă), am fost surprinşi că americanii, britanicii şi francezii au atacat Libia, au atacat cinci oraşe", a recunoscut Seif Al-Islam.

"Este o mare surpriză că până la urmă preşedintele Obama, pe care îl credeam un om bun şi un prieten al lumii arabe, a bombardat Libia", a adăugat fiul liderului libian.

Fiul lui Kadhafi exclude atacarea avioanelor civile în Marea Mediterană

Seif Al-Islam a exclus posibilitatea de a doborî avioane civile în Marea Mediterană, ca răspuns faţă de operaţiunea ţărilor occidentale împotriva ţării sale, într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune americane ABC.

"Nu este obiectivul nostru", a declarat fiul liderului libian.

"Obiectivul nostru constă în a ajuta poporul nostru în Libia, în special la Benghazi", fieful rebelilor ostili regimului libian, a declarat Seif Al-Islam. "Credeţi-mă, sunt pe cale să trăiască un coşmar", a adăugat el.

Sâmbătă, Muammar Kadhafi ameninţase că va ataca obiective civile şi militare din Mediterana. "Mediterana a devenit un adevărat câmp de luptă", a declarat el, într-o scurtă înregistrare audio difuzată de televiziunea oficială libiană, precizând că forţele libiene vor ataca "orice obiectiv civil sau militar" aflat în Mediterana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici