Fiul lui Voronin, numit consilier la Primăria Moscovei

Primăria Moscovei îl angajează pe Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin, în funcţia de consilier economic al primarului Iuri Lujkov, relatează cotidianul Timpul, în ediţia electronică de miercuri.

58 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Voronin, numit consilier la Primăria Moscovei

Fiul lui Voronin, numit consilier la Primăria Moscovei (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Fiul fostului preşedinte comunist al Republicii Moldova se va ocupa de optimizarea economiei şi activităţii investiţionale în capitala Rusiei, anunţă ziarele ruseşti.

"Nu cunosc motivele pentru care Lujkov l-a angajat pe Oleg Voronin", a declarat Constantin Zatulin, preşedintele Comisiei Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) pentru afaceri în CSI. "Probabil că acesta este interesat de anumite afaceri în Moscova sau poate însuşi Lujkov vrea să dinamizeze activitatea sa în R. Moldova".

Pe de altă parte, Zatulin nu exclude faptul că decizia primăriei moscovite poate fi o formă de susţinere a lui Vladimir Voronin, care ar putea fi candidatul comuniştilor la viitoarele alegeri prezidenţiale.

"Bunăstarea este o chestiune relativă. E uşor să dezvolţi economia având acces la gaz, petrol, fier, cărbune, lemn etc. Dar altceva e să construieşti într-o ţară săracă de trei milioane de locuitori un port, o cale ferată sau să salvezi de la pierzanie întreprinderi. Oare mulţi oameni de afaceri pot să se laude cu astfel de performanţe? Nu cred. Dar iată că Oleg Voronin are tot dreptul s-o facă", a declarat la rândul său politicianul Boris Nemţov, comentând numirea lui Oleg Voronin în funcţia de consilier economic la Primăria Moscovei.

Pe de altă parte, primarul Iuri Lujkov a propus miercuri boicotarea produselor moldoveneşti, în semn de protest faţă de decretul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu de a institui Ziua Ocupaţiei Sovietice. Potrivit agenţiei RIA Novosti, primarul Moscovei a cerut ca autorităţile de la Chişinău să anuleze acest decret şi să-şi ceară scuze faţă de cetăţenii moldoveni şi ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici