Foametea a explodat în timpul pandemiei COVID-19 în America Centrală, iar 15% din populaţie are planuri concrete de migrare

  • Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua aproape s-a cvadruplat în ultimii doi ani, a informat ONU.
  • America Centrală se află în mijlocul unei mari crize economice cu cauze multiple.
  • Noile date publicate de Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU au arătat că aproape 8 milioane de persoane din cele patru ţări se confruntă cu foamea în acest an, faţă de 2,2 milioane în 2018.
2220 afișări
Imaginea articolului Foametea a explodat în timpul pandemiei COVID-19 în America Centrală, iar 15% din populaţie are planuri concrete de migrare

Sursa foto: Profimedia/ Fermier Guatemala

Criza economică indusă de COVID-19 a făcut ca produsele alimentare de rafturile pieţei să fie foarte greu de procurat pentru grupele vulnerabile. Situaţia dificilă a fost dublată şi de un sezon al urganelor ce a dus la pagube semnificative, relatează Reuters.

„Mănâncăm puţinele alimente pe care ni le dau oamenii”, a spus pentru Reuters, Marina Rosado, în vârstă de 70 de ani, care împreună cu fiul şi nepoţii ei locuiesc de-a lungul unui bulevard din oraşul Lima din Honduras, care a fost inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima lovitură care a împins familia mai mult spre foamete, a spus Rosado, după ce restricţiile legate de pandemie le-au limitat capacitatea de a colecta sticle şi cutii de pe străzi pentru a le vinde companiilor de reciclare.

Foamea este în creştere în „Coridorul uscat” care traversează America Centrală, unde schimbările climatice au exacerbat seceta în ultimii ani.

PAM a menţionat, de asemenea, că 15% dintre cei chestionaţi de organizaţie în ianuarie 2021 au declarat că fac planuri concrete de migrare - aproape dublu faţă de procentul din 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici