Focuri de armă la Ambasada SUA din Tel Aviv

Agenţi de pază ai Ambasadei americane din Tel Aviv au deschis focul marţi împotriva unui bărbat înarmat cu un topor şi un cuţit, care încerca să îi atace, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene.

560 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă la Ambasada SUA din Tel Aviv

Focuri de armă la Ambasada SUA din Tel Aviv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, AFP a transmis în mod eronat, citând un post de radio israelian, că focuri de armă au fost trase asupra ambasadei, şi nu în incinta acesteia.

"Un suspect a sosit la ambasada americană la ora locală 11.00 (11.00, ora României), cu un cuţit şi un topor, şi a atacat un agent de securitate", a declarat pentru AFP Louba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, precizând că agentul a fost atins la picior.

Atacatorul, care a fost arestat, "nu a fost rănit", a adăugat Samri, precizând că "nu este arab".

Ea nu a oferit precizări suplimentare despre suspect, anunţând numai că este originar din oraşul Bat Yam, la sud de Tel Aviv.

Incidentul s-a produs la intrarea în ambasadă, situată în apropiere de malul mării, la Tel Aviv.

Incidentul are loc într-un context de tensiuni puternice, în timp ce tiruri de rachete împotriva Israelului şi bombardamente israeliene asupra Fâşiei Gaza continuă.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat marţi, la Cairo, toate părţile implicate în conflictul din Fâşia Gaza "să înceteze focul imediat".

Secretarul de Stat american Hillary Clinton este aşteptată merţi în regiune, unde sunt în curs negocieri intense în vederea obţinerii unui armistiţiu. Ea urmează să efectueze vizite în Israel, în Egipt şi la Ramallah, în Cisiordania, unde la putere se află Autoritatea Palestiniană (AP).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici