Fondatorul Megaupload, autorizat de justiţie să cheltuiască 37.000 de euro pe lună

Noua Zeelandă a deblocat o parte a averii fondatorului Megaupload.com, a cărui extrădare este solicitată de către Statele Unite, stabilind la 60.000 de dolari neozeelandezi (37.000 de euro) plafonul lunar al cheltuielilor sale, a anunţat joi presa locală.

238 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Megaupload, autorizat de justiţie să cheltuiască 37.000 de euro pe lună

Fondatorul Megaupload, autorizat de justiţie să cheltuiască 37.000 de euro pe lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Schmitz, alias "Kim Dotcom", arestat pe 20 ianuarie la somptuoasa sa proprietate din Auckland (nord) iar ulterior eliberat pe cauţiune, îşi estima nevoile la suma de 220.000 de dolari neozeelandezi (peste 135.000 de euro) pe lună.

Însă Înalta Curte din Auckland i-a acordat germanului, care a obţinut numai în 2010 venituri de aproximativ 42 de milioane de dolari (31 de milioane de euro), doar 60.000 de dolari neozeelandezi, potrivit grupului de presă Fairfax.

Justiţia l-a autorizat totodată pe acest amator de maşini de lux să îşi utilizeze Mercedesul, scrie cotidianul New Zealand Herald.

Bunurile lui Kim Schmitz au fost blocate în aşteptarea examinării cererii de extrădare a Statelor Unite, stabilită pentru 20 august.

Creat în 2005 şi având sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma că are zilnic 50 de milioane de utilizatori reprezentând 4% din utilizatorii de Internet, a fost închis pe 19 ianuarie.

Justiţia americană acuză conducerea site-ului că a obţinut 175 de milioane de dolari din activităţi infracţionale şi că a cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, propunând copii piratate de filme de cinematograf, programe de televiziune şi alte conţinuturi.

Autorităţile americane au anunţat că vor solicita pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare, în cazul unui proces în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici