Fondatorul sectei Moon, Sun Myung Moon, a murit la vârsta de 92 de ani

Sun Myung Moon, fondatorul Bisericii Unificării, o instituţie care s-a transformat într-un imperiu economic prosper, cunoscută şi sub numele de secta Moon, a murit în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 92 de ani, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei religioase.

1004 afișări
Imaginea articolului Fondatorul sectei Moon, Sun Myung Moon, a murit la vârsta de 92 de ani

Fondatorul sectei Moon, Sun Myung Moon, a murit la vârsta de 92 de ani

Miliardarul sud-coreean a fost spitalizat în urmă cu două săptămâni din cauza unor complicaţii apărute în urma unei pneumonii. El a decedat luni, puţin înainte de ora locală 2.00 (duminică, 20.00, ora României).

Biserica Unificării a anunţat vineri, citându-i pe medicii acestuia, că Sun Myung Moon a intrat într-o "fază ireversibilă"

Medicii au anunţat anterior că rinichii acestuia au încetat să mai funcţioneze şi că ficatul i s-a deteriorat rapid.

Organizaţia religioasă pe care Sun Myung Moon a fondat-o în 1954 este una dintre cele mai controversate din lume şi este considerată o sectă în numeroase ţări.

Ea este cunoscută pentru organizarea unor ceremonii colective de căsătorie a mii de cupluri. Ramificaţiile acesteia în lumea afacerilor merg de la firme în sectorul construcţiilor şi până la educaţie şi presă, ca de exemplu Washington Times, incluzând companii în domeniul alimentar, inginerie şi chiar o uzină de automobile în Coreea de Nord.

Sun Myung Moon provine dintr-o familie de agricultori, dintr-o zonă aflată în prezent pe teritoriul Coreei de Nord. El a dat asigurări că, la vârsta de 15 ani, a avut o viziune a lui Isus Cristos care l-a îndemnat să îi continue misiunea întreruptă prin crucificare.

Organizaţia fondată de acesta revendică aproximativ trei milioane de credincioşi în aproximativ 200 de ţări, care îl numesc "Adevăratul Tată" şi îl consideră "singurul şi unicul Mesia din istoria umană".

"Era surmenat în ultimele luni deoarece, în pofida vârstei, a mers în fiecare lună în Statele Unite", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Bisericii Unificării, care a confirmat moartea acestuia, anunţată de către agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Sun Myung Moon a lăsat 14 orfani, iar cel mai mic dintre cei şapte fii ai săi, Hyung Jin Moon, a preluat conducerea Bisericii Unificării în 2008, la vârsta de 28 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici