Fondatorul WikiLeaks contestă la Curtea Supremă din Suedia mandatul de arestare emis pe numele său

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a sesizat marţi Curtea Supremă din Suedia pentru a contesta mandatul de arestare emis pe numele său de justiţia suedeză într-un caz de viol, a anunţat cea mai înaltă instanţă judiciară din ţara scandinavă.

17 afișări
Imaginea articolului Fondatorul WikiLeaks contestă la Curtea Supremă din Suedia mandatul de arestare emis pe numele său

Fondatorul WikiLeaks contestă la Curtea Supremă din Suedia mandatul de arestare emis pe numele său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit recursul astăzi (marţi)", a declarat grefiera Curţii Supreme responsabilă cu dosarul, Kerstin Norman.

La 18 noiembrie, justiţia suedeză a lansat un ordin de arestare împotriva australianului în vârstă de 39 de ani, pentru a-l interoga "privind suspiciuni rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în legătură cu fapte care datează din august.

Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat această decizie, dar ea a fost confirmată în apel, lăsând ca singură variantă un recurs la Curtea Supremă.

Avocaţii suedez şi britanic ai lui Assange au criticat cererea de arestare formulată de procurorul responsabil cu dosarul, Marianne Ny, explicând că au propus fără rezultat date la care Assange ar fi fost disponibil pentru interogare.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică să publice aproximativ 251.000 de mesaje ale diplomaţiei americane, ceea ce a generat furia Washingtonului şi a pus numeroase guverne în situaţii stânjenitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici