Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume - GALERIE FOTO

Cancelarul german Angela Merkel rămâne în 2009 cea mai puternică femeie din lume, potrivit revistei Forbes, care a publicat miercuri un clasament anual dominat de oameni de afaceri.

189 afișări
Imaginea articolului Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume - GALERIE FOTO

Forbes: Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anne Lauvergeon

În afară de Angela Merkel, clasată a patra oară pe primul loc, ceilalţi nouă clasaţi pe primele zece locuri sunt preşedinţi de companii, precum franţuzoaica Anne Lauvergeon, preşedinte al grupului nuclear francez Areva, pe al noulea loc la fel ca în 2008, sau americanca Irene Rosenfeld, preşedinte al companiei Kraft Foods (a şasea poziţie).

Irene Rosenfeld

Dacă anul trecut a şaptea poziţie în clasament a fost ocupată de Condoleezza Rice, secretar de Stat în acea perioadă, actualul şef al diplomaţiei americane, Hillary Clinton, se află în 2009 pe locul 36, în situaţia în care în 2008, în calitate de senator al statului New York, s-a clasat pe locul 28.

Hillary Clinton

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, ocupă a 17-a poziţie, în scădere cu trei puncte, iar Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, locul 40.

Christine Lagarde

Preşedintele argentinian, Cristina Fernandez, se află pe al 11-lea loc (locul al 13-lea anul trecut) în clasamentul în care figurează încă o franţuzoaică, Dominique Senequier (grupul AXA), pe locul 50.

Cristina Fernandez

Lista conţine personalităţi americane în proporţie de peste 60 la sută. Clasamentul include de asemenea personalităţi din India precum Sonia Gandhi, preşedinte al Partidului Congresului, care a câştigat ultimele alegeri legislative şi care a urcat în top pe locul al 13-lea, de pe al 21-lea, ocupat în 2008.

Sonia Gandhi

Magistratul newyorkez de origine portoricană Sonia Sotomayor, devenită judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite, s-a clasat pe a 54-a poziţie şi este devansată de Janet Napolitano, secretar pentru Securitate internă (locul 51).

Janet Napolitano

Regina imperiului mediatic, Oprah Winfrey, ajunge pe a 41-a poziţie în clasament, anterior ocupând locul 36. Noul preşedinte al companiei Yahoo, Carol Bartz, se clasează pe locul al 12-lea, după ce a înlocuit-o pe Susan Decker, locul 50 în 2008.

Carol Bartz

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urcă în clasament de pe locul 58, ocupat în 2008, pe 42.

Regina Elizabeth a II-a

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici