VIDEO  Forţele de la Kiev distrug terifiantele bombe termobarice ruseşti interzise de Convenţia de la Geneva

6826 afișări
Imaginea articolului Forţele de la Kiev distrug terifiantele bombe termobarice ruseşti interzise de Convenţia de la Geneva

Forţele de la Kiev distrug terifiantele bombe termobarice ruseşti interzise de Convenţia de la Geneva

Un nou videoclip surprinde forţele ucrainene care elimină armele termobarice folosite de Putin pentru a provoca victime masive pe linia frontului.

Această armă, interzisă de Convenţia de la Geneva, pare să fi fost folosită în mai multe rânduri de la începutul conflictului de către ruşi.

Bombele termobarice, cunoscute şi sub denumirea de bombe cu vid sau explozivi combustibil-aer, sunt mult mai devastatoare decât explozivii convenţionali şi funcţionează în două etape.

Când o sarcină termobarică este declanşată, prima explozie pulverizează un vapor de combustibil în zona înconjurătoare, înainte ca o a doua explozie să aprindă norul de vapori din aer. Acest lucru are ca rezultat o explozie uriaşă, care aprinde o minge de foc la temperatură ridicată care aspiră oxigen în zona înconjurătoare şi creează o undă de şoc uriaşă.

Mingea de foc poate vaporiza corpurile prinse în apropierea exploziei, în timp ce valul de explozie de înaltă presiune poate demola clădiri.

Ministerul ucrainean al Apărării a raportat că prima utilizare a acestor arme datează din martie 2022. Un videoclip, tot din martie trecut, reprezintă prima confirmare vizuală a utilizării lor împotriva civililor din Mariupol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici