Forţele de ordine din India au deschis focul spre protestatari, omorând un jurnalist

Forţele de ordine din India au deschis focul, duminică, spre protestatarii furioşi din cauza agresiunii sexuale a cărei victimă a fost o tânără studentă, un jurnalist de televiziune fiind ucis, informează AFP.

238 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine din India au deschis focul spre protestatari, omorând un jurnalist

Forţele de ordine din India au deschis focul spre protestatari, omorând un jurnalist

Jurnalistul în vârstă de 36 de ani lucra pentru postul de televiziune Doordarshan şi a fost ucis la Imphal, capitala statului Manipur.

De mai multe zile, oraşul este scena unor proteste violente, după violarea în grup a unei tinere studente într-un autobuz.

Proteste similare s-au înregistrat şi la New Delhi, unde mii de poliţişti au fost mobilizaţi în jurul Palatului prezidenţial şi Parlamentului.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi bastoane de cauciuc pentru dispersarea zecilor de mii de protestatari care cer aplicarea pedepsei cu moartea pentru viol.

Violenţele au izbucnit după ce o tânără de 23 de ani a fost violată de şase bărbaţi aflaţi în stare de ebrietate într-un autobuz de transport în comun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici