Forţele de securitate din Egipt au ucis 52 de militanţi islamişti

Forţele de securitate din Egipt au ucis cel puţin 52 de militanţi islamişti în ultimele zile, conform unui comunicat emis de armata egipteană duminică, în cadrul operaţiunilor de combatere a grupării teroriste Stat Islamic, relatează Reuters.

360 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate din Egipt au ucis 52 de militanţi islamişti

Forţele de securitate din Egipt au ucis 52 de militanţi islamişti

În total, peste 300 de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic au fost ucişi în operaţiunea lansată în luna februarie de armata egipteană, susţinută de poliţie şi alte forţe de securitate, pentru eradicarea insurgenţilor violenţi din regiunea deşertică.

De asemenea, forţele de securitate au distrus 15 vehicule pline cu arme şi muniţie care încercau să se infiltreze prin graniţa vestică şi alte 17 în zona de sud.

Treisprezece dintre militanţi, numiţi de către autorităţi „takfiri foarte periculoşi” au fost ucişi în oraşul al-Arish, capitala provinciei Sinai. Egiptenii folosesc termenul „takfiri” cu referire la militanţii islamişti care îşi acuză victimele de infidelitate la regulile islamiste.

Ceilalţi 39 au fost ucişi în cadrul mai multor operaţiuni din partea nordică şi centrală a regiunii Sinai.

Cel puţin 35 de militari au fost ucişi de la începutul operaţiunii, în luna februarie.

Combaterea militanţilor islamişti şi restabilirea securităţii au fost promisiunile preşedintelui egiptean Sisi, care a fost reales în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici