Forţele de securitate pakistaneze demolează refugiul lui Osama ben Laden din Abbottabad

Forţele de securitate pakistaneze au început sâmbătă demolarea casei din oraşul-garnizoană Abbottabad (nord-vest) în care Osama ben Laden a fost ucis în mai de un comando american, au anunţat poliţia şi martori.

137 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate pakistaneze demolează refugiul lui Osama ben Laden din Abbottabad

Forţele de securitate pakistaneze demolează refugiul lui Osama ben Laden din Abbottabad (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Două buldozere au fost mobilizate. Şantierul de demolare este în curs. El este coordonat de către forţele de securitate, inclusiv militari", a declarat la telefon un oficial din cadrul poliţiei aflat în incintă, care a solicitat să nu-i fie dezvăluit numele.

"Pot vedea praf ridicându-se deasupra clădirii", a adăugat acest oficial. Poliţia a fost mobilizată la exterior, iar militarii înăuntrul proprietăţii, a precizat el.

"Am primit ordinul să ne prezentăm acolo", a declarat alt ofiţer de poliţie, Sameen Jan, confirmând că reşedinţa este "în curs de demolare".

Potrivit unor martori, militarii au blocat accesul în clădire, au staţionat în zonă echipamente grele şi au interzis jurnaliştilor să ia imagini sau să se apropie de incintă.

Reşedinţa în care Osama ben Laden se ascundea de mai mulţi ani se află sub controlul forţelor de securitate, după ce liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost eliminat pe 2 mai 2011 de un comando american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici