Forţele de securitate siriene, acuzate că au ucis marţi 111 civili

Forţele de securitate siriene au ucis marţi 111 civili la Kafrueid, în regiunea Idleb, din nord-vestul Siriei, potrivit unui nou bilanţ prezentat miercuri de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

249 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate siriene, acuzate că au ucis marţi 111 civili

Forţele de securitate siriene, acuzate că au ucis marţi 111 civili (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această asociaţie cu sediul în Marea Britanie anunţase marţi un bilanţ de 37 de morţi la Kafrueid, dar precizase că se teme de un "masacru" în acest sat, unde "zeci de civili" erau încercuiţi de armată.

OSDH a precizat că cei 111 civili şi militanţi au fost ucişi în timp ce încercau să fugă din sat, situat în regiunea Jabal al-Zauia, la peste 330 de kilometri nord de Damasc. Până în prezent, 52 dintre cele 111 victime au putut fi identificate.

Acest nou bilanţ ridică la 123 numărul civililor morţi în Siria marţi, alţi 12 fiind ucişi de forţele de securitate la Homs (centru), potrivit OSDH.

Confruntările violente între armată şi dezertori s-au soldat marţi cu circa o sută de morţi în rândul militarilor disidenţi tot în provincia Idleb, potrivit OSDH.

Aceasta a fost una dintre cele mai violente zile de la începutul revoltei, la jumătatea lui martie, împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, a cărei reprimare s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 5.000 de morţi în nouă luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici