Forţele ucrainene au eliberat un cartier din Lugansk, unde se desfăşoară lupte de stradă

Lupte de stradă se desfăşurau marţi în centrul oraşului Lugansk, bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, iar forţele ucrainene au preluat controlul asupra unui cartier, a anunţat purtătorul de cuvânt militar Andrei Lisenko, citat de AFP.

484 afișări
Imaginea articolului Forţele ucrainene au eliberat un cartier din Lugansk, unde se desfăşoară lupte de stradă

Forţele ucrainene au eliberat un cartier din Lugansk, unde se desfăşoară lupte de stradă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Un cartier din Lugansk a fost eliberat, lupte de stradă au loc în centrul oraşului", a declarat purtătorul de cuvânt, într-o conferinţă de presă.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, întrucât presa nu are acces în acest oraş de câteva săptămâni.

Autorităţile din Lugansk şi-au multiplicat apelurile la ajutor în faţa unei situaţii "critice", în condiţiile în care apa, electricitatea, comunicaţiile şi aprovizionarea sunt întrerupte de 17 zile.

Primăria din Lugansk a precizat că mai mulţi "civili au fost ucişi sau răniţi în confruntări, în noaptea de luni spre marţi". Piaţa centrală a fost mistuită de un incendiu, după ce a fost atinsă de obuze, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, Primăria a avertizat cu privire la propagarea unor boli infecţioase, din cauza absenţei apei potabile şi a acumulării gunoiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici