Fost consilier juridic în Administraţia Obama, inculpat într-un caz disjuns din ancheta Mueller

Greg Craig, un fost consilier juridic în cadrul Administraţiei Barack Obama, a fost pus sub acuzare pentru că ar fi minţit în legătură cu activitatea desfăşurată în favoarea autorităţilor din Ucraina, în 2012, acest caz fiind disjuns din ancheta procurorului Robert Mueller privind ingerinţele ruse.

273 afișări
Imaginea articolului Fost consilier juridic în Administraţia Obama, inculpat într-un caz disjuns din ancheta Mueller

Fost consilier juridic în Administraţia Obama, inculpat într-un caz disjuns din ancheta Mueller

Fostul oficial, în vârstă de 74 de ani, este acuzat de fals în declaraţii şi încălcarea legislaţiei privind lobby-ul, şi riscă să fie condamnat la până la 10 ani de închisoare, informează site-ul cotidianului The Chicago Tribune.

Potrivit procurorilor, Craig a minţit Departamentul Justiţiei în legătură cu un raport, întocmit în 2012, cu scopul de a justifica urmărirea penală a Iuliei Timoşenko, o adversară politică a preşedintelui ucrainean de la acel moment, Viktor Ianukovici.

Casa de avocatură Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, în cadrul căreia Craig era partener, a întocmit un raport pe această temă, la cererea lui Paul Manafort, fost manager de campanie al lui Donald Trump, care a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea legislaţiei privind lobby-ul şi infracţiuni financiare.

Raportul, care ar fi trebuit să ofere o perspectivă obiectivă a cazului Timoşenko, a fost de fapt folosit de Administraţia prorusă a preşedintelui Ianukovici pentru a justifica arestarea preventivă a Iuliei Timoşenko, condamnată ulterior la şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici