Fostul ambasador rus în SUA afirmă că discuţiile sale cu Michael Flynn au fost "complet transparente"

Serghei Kisliak, fost ambasador al Rusiei la Washington, a declarat sâmbătă că discuţiile sale cu fostul consilier prezidenţial Michael Flynn au fost transparente şi s-au axat pe chestiuni ce privesc cooperarea ruso-americană, informează agenţia de ştiri Reuters.

239 afișări
Imaginea articolului Fostul ambasador rus în SUA afirmă că discuţiile sale cu Michael Flynn au fost "complet transparente"

Fostul ambasador rus în SUA afirmă că discuţiile sale cu Michael Flynn au fost "complet transparente"

Mandatul lui Kisliak la Washington s-a încheiat în luna iulie, însă fostul ambasador rămâne un personaj cheie în cadrul anchetei privind presupusele ingerinţe ruse în timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite.

Michael Flynn, fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a fost forţat să demisioneze în luna februarie după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu ambasadorul Rusiei în SUA.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

"Am discutat doar despre lucruri dintre cele mai simple (…) iar comunicarea a fost complet corectă, calmă şi în totalitate transparentă. În orice caz, nu erau niciun fel de secrete din partea noastră", a declarat fostul ambasador.

"Sunt o serie de chestiuni care sunt importante pentru cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite - în primul rând, terorismul. Iar acesta a fost unul din lucrurile discutate", a adăugat Kisliak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici