Fostul cancelar german Helmut Schmidt, internat la terapie intensivă

Fostul cancelar german Helmut Schmidt a fost internat la secţia de terapie intensivă a unui spital de la Hamburg, în urma unei obstrucţii vasculare la piciorul drept, relatează portalul TheLocal.de

90 afișări
Imaginea articolului Fostul cancelar german Helmut Schmidt, internat la terapie intensivă

Helmut Schmidt (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor apropiaţi ai fostului cancelar în vârstă de 96 de ani, citaţi de către Hamburger Abendblatt, starea lui Schmidt era gravă.

"Helmut este puternic şi încăpăţânat, dar situaţia este totuşi gravă", a declarat un prieten al acestuia pentru ziar. "Deşi viaţa nu-i este grav în pericol, situaţia nu arată bine deloc", a adăugat el.

Medicul lui Schmidt, profesorul Heiner Greten, a fost chemat la locuinţa fostului cancelar marţi, iar acesta a dispus imediat ca Schmidt să fie internat.

"Situaţia este foarte gravă", a declarat medicul pentru Bildt. "Blocajul venei sale este considerabil şi nu a putut să fie deschis, până acum, cu un cateter", a spus el.

Miercuri urma să se afle dacă Schmidt are nevoie de operaţie. Spitalul Asklepios din Hamburg, unde a fost internat, este specializat în operaţii vasculare.

Spitalul a anunţat că orice operaţie "ar fi complicată şi dificilă", potrivit revistei Focus.

Însă netratarea problemei ar putea să-i pună viaţa în pericol, având în vedere că blocarea unei artere poate împiedica o irigare corespunzătoare cu sânge a unor organe vitale.

Schmidt a fost internat la un spital timp de două zile, luna trecută, în urma unei lipse de aport de lichide, care pare că a condus la apariţia unor probleme de sănătate.

Născut la Hamburg, Helmut Schmidt a fost liderul Partidului Social Democrat (SPD) şi cancelar al Germaniei în perioada 1974-1982.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici