Fostul oficial chinez Bo Xilai neagă că ar fi primit mită de la un om de afaceri

Fostul oficial chinez Bo Xilai a dezminţit, joi, la deschiderea procesului său pentru corupţie că a primit mită de la un om de afaceri care se numără printre apropiaţii săi, a anunţat tribunalul.

133 afișări
Imaginea articolului Fostul oficial chinez Bo Xilai neagă că ar fi primit mită de la un om de afaceri

Fostul oficial chinez Bo Xilai neagă că ar fi primit mită de la un om de afaceri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bo a negat că a primit peste un milion de yuani (122.000 de euro) de la Tang Xiaolin, afirmând că a recunoscut anterior aceste acuzaţii în faţa comisiei de disciplină a Partidului Comunist "împotriva voinţei sale" şi fără să ştie care este conţinutul acestei mărturisiri, a precizat într-un microblog curtea penală din oraşul Jinan. 

Fostul conducător al metropolelor Dalian (nord-est) şi Chongqing (sud-vest) a asigurat că elementele strânse de procurori de la Tang nu dovedesc cu nimic vinovăţia sa. 

Calificându-l drept un "mincinos" pe Tang Xiaolin, Bo Xilai a adăugat: "El încearcă pur şi simplu să obţină o reducere a pedepsei sale. De aceea muşcă în toate direcţiile ca un câine turbat".

Bo Xilai este acuzat oficial că a primit mită, împreună cu soţia sa Gu Kailai şi fiul lor Bo Guagua, 21,79 de milioane de yuani (2,67 milioane de euro) de la doi oameni de afaceri, Tang Xiaolin şi Xu Ming.

El trebuie, de asemenea, să răspundă pentru deturnarea a cinci milioane de yuani (612.000 de euro) din fonduri publice şi pentru o serie de abuzuri de putere la Chongqing pentru a împiedica o anchetă criminală ce o viza pe soţia sa, declarată vinovată de asasinarea unui britanic în august 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici