Fostul preşedinte al statului Peru s-a împuşcat în cap în momentul în care urma să fie arestat. Decesul politicianului a fost confirmat oficial | FOTO

Alan Garcia, fostul preşedinte al statului Peru, s-a sinucis cu un pistol, împuşcându-se în cap, miercuri, în locuinţa sa din Lima, în momentul în care trebuia să fie arestat. El era acuzat de justiţia peruană pentru fapte de corupţiei în cazul Odebrecht, relatează EFE şi postul local America Tv.

21606 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al statului Peru s-a împuşcat în cap în momentul în care urma să fie arestat. Decesul politicianului a fost confirmat oficial | FOTO

Fostul preşedinte al statului Peru s-a împuşcat în cap în momentul în care urma să fie arestat

UPDATE: Conform BBC, fostul preşedinte al Peru, Alan Garcia, a murit, după ce s-a împuşcat în cap, în ciuda încercărilor disperate ale medicilor de a-l salva. Moartea a fost confirmată oficial de actualul preşedinte peruan, Martin Vizcarra.

Surse medicale au declarat că fostul preşedinte a fost internat în spital în urma unui traumatism cranian provocat prim împuşcare cu o armă de foc.

Ştire iniţială:

Justiţia peruană a dispus marţi arestarea preventivă a lui Garcia pentru zece, fostul preşedinte fiind anchetat într-un caz de corupţie în care a fost implicată compania braziliană Odebrecht şi 10 ţări din America Latină.

Echipajele de poliţie au ajuns la locuinţa lui Garcia Perez pentru a-l aresta, şi deşi iniţial s-a crezut că era vorba despre o percheziţie, după câteva minute, din curtea locuinţei a fost văzută ieşind o camionetă.

Ministrul Sănătăţii, Zulema Tomas, a declarat că starea de sănătate a fostului preşedinte Alan Garcia ”este foarte gravă” şi a adăugat că situaţia sa este ”critică”, după ce s-a împuşcat în locuinţa sa din Lima.

 

 

Reprezentanţii spitalului Casimiro Ulloa au anunţat Garcia că a fost intervenit de către neurochirurgi şi a fost supus de trei ori la manevre de resuscitare.

Echipajele de poliţie au ajuns la locuinţa lui Garcia Perez pentru a-l aresta, şi deşi iniţial s-a crezut că era vorba despre o percheziţie, după câteva minute, din curtea locuinţei a fost văzută ieşind o camionetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici