Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a început ispăşirea pedepsei de şapte ani de închisoare

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav, condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol, şi-a început, miercuri, ispăşirea pedepsei la penitenciarul Maasiyahu din sudul capitalei Tel-Aviv.

226 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a început ispăşirea pedepsei de şapte ani de închisoare

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a început ispăşirea pedepsei de şapte ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moshe Katsav, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat de violarea a două dintre colaboratoarele sale, în perioada în care era ministrul Turismului, în anii 90. Pe lângă viol, el a mai fost acuzat de hărţuire sexuală, corupere de martori şi obstrucţionarea justiţiei.

El a fost obligat să renunţe la funcţia de preşedinte al Israelului, pe care a ocupat-o între anii 2000 si 2007. După formularea acuzaţiilor, Moshe Katsav şi-a declarat permanent nevinovăţia.

"Astăzi, statul Israel execută un om fără a avea mărturii credibile, fără probe". a declarat el înainte de a fi dus la închisoare.

"Lucrul şi mai grav este că statul trimite la închisoare un bunic, un tată şi un preşedinte nevinovat (...) Nu am vătămat pe nimeni, am acţionat mereu cu delicateţe, cu onoare, cu prudenţă atât faţă de cei mari, cât şi de cei mici, atât faţă de bărbaţi, cât şi de femei (...) Este îngropat un om viu", a mai adăugat fostul preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici