Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare

Justiţia pakistaneză îl acuză pe fostul preşedinte Pervez Musharraf de înaltă trădare, după ce a decretat starea de urgenţă în anul 2007, anunţă ministrul pakistanez de Interne, Chaudhry Nisar Ali Khan, citat de AFP.

243 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Ţinând cont de o decizie a Curţii Supreme şi de raportul comisiei de anchetă, s-a decis să fie lansate împotriva generalului Pervez Musharraf procedurile de punere sub acuzare pentru înaltă trădare", a declarat Khan într-o conferinţă de presă.

"Este prima dată în istoria Pakistanului" când un fost comandant al forţelor armate va fi judecat pentru trădare, a subliniat Khan.

Musharraf riscă să fie condamnat la moarte sau la închisoare pe viaţă dacă va fi găsit vinovat.

Pervez Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a preluat puterea printr-o lovitură de stat în anul 1999, fiind demis în august 2008. El a revenit din exil în martie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici