Fostul preşedinte Pervez Musharraf a fost eliberat pe cauţiune

Justiţia pakistaneză l-a eliberat, miercuri, pe cauţiune pe fostul preşedinte Pervez Musharraf, aflat în arest la domiciliu de mai multe luni, au anunţat avocaţii săi.

72 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte Pervez Musharraf a fost eliberat pe cauţiune

Fostul preşedinte Pervez Musharraf a fost eliberat pe cauţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Curtea Supremă l-a eliberat pe cauţiune pe fostul preşedinte Musharraf în dosarul fostului lider rebel Akbar Bugti", ucis într-o operaţiune militară în 2006, atunci când Musharraf era la putere, au anunţat avocaţii acestuia din urmă într-un comunicat. Este vorba despre singurul dosar în baza căruia Musharraf se afla în arest la domiciliu.

Fostul preşedinte pakistanez, aflat la putere în perioada 1999-2008, a fost tras la răspundere de justiţie la puţin timp după ce s-a întors în Pakistan, la sfârşitul lunii martie, cu speranţa de a participa la alegerile legislative pentru a "salva" ţara de criza economică şi de ascensiunea la putere a talibanilor locali.

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a fost plasat în arest la domiciliu în vila sa de la Chak Shahzad, la periferia capitalei Islamabad, protejată, din cauza ameninţărilor care apasă asupra sa, de aproximativ 300 de poliţişti, militari şi membri ai forţelor speciale.

"Generalul Musharraf" a fost luat în colimator de justiţie pentru asasinarea, în decembrie 2007, a adversarei sale Benazir Bhutto, impunerea stării de urgenţă în acelaşi an şi uciderea, cu un an înainte, a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provicina Balucistan (sud-vest).

Fostul preşedinte pakistanez a fost eliberat deja pe cauţiune în primele două dosare.

Poliţia pakistaneză l-a acuzat recent într-un al patrulea dosar, şi anume pentru rolul pe care l-ar fi avut în operaţiunea sângeroasă lansată de armată împotriva Moscheii Roşii din Islamabad, în 2007, atunci când mai mulţi islamişti au cerut instaurarea sharia (legea islamică) şi înlăturarea de la putere a Guvernului militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici