FOTO. Ambasadorul României în Belarus protejează o scriitoare laureată Nobel, în Minsk, chiar la ea acasă

  • Viorel Moşanu, ambasadorul României în Belarus, a mers acasă la scriitoarea Svetlana Alexievici pentru a o proteja
  • Scriitoarea se teme de o arestare din partea KGB
  • Mai mulţi ambasadori au participat la acţiune
1295 afișări
Imaginea articolului FOTO. Ambasadorul României în Belarus protejează o scriitoare laureată Nobel, în Minsk, chiar la ea acasă

FOTO. Ambasadorul României în Belarus împreună cu Svetlana Alexievici( FB)

Ambasadorul României la Minsk, Viorel Moşanu, a participat la o acţiune a mai multor diplomaţi pentru protejarea scriitoarea Svetlana Alexievici.

Aceştia s-au deplasat la domiciliul lauratei premiului Nobel pentru literatură pentru a o proteja, în contextul tulburărilor de la Minsk. Scriitoarea este şi o contestatară a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi se teme pentru securitatea ei.

Moşanu a fost însoţit de ambasadorii Lituaniei, Slovaciei şi Suediei la această acţiune.

Andrius Polukas, ambasadorul Lituaniei a explicat motivul acestei acţiuni: ”Am primit informaţia că persoane necunoscute, probabil reprezentanţi ai securităţii sau poliţiei, sună la uşa apartamentului ei. Am considerat că Svetlana Alexievici este n pericol de a fi arestată, de vreme ce este ultimul membru al Consiliului de Coordonare al Opoziţiei”, conform lrt.lt, portal de ştiri din Lituania. 

 

Gest semnificativ al României în Belarus. Alături de câţiva colegi europeni, ambasadorul român la Minsk, Viorel Moşanu,...

Publicată de Luca Niculescu pe Miercuri, 9 septembrie 2020

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici