Fox News îşi cere scuze după ce a afirmat că în Europa există zone interzise nemusulmanilor - VIDEO

Postul american de televiziune Fox News şi-a cerut scuze, în mai multe rânduri, după ce a difuzat, în urma atacurilor islamiste sângeroase din Franţa, afirmaţii ale unor comentatori care au spus că în Europa există zone în afara legii, interzise persoanelor care nu sunt musulmane, relatează AFP.

163 afișări
Imaginea articolului Fox News îşi cere scuze după ce a afirmat că în Europa există zone interzise nemusulmanilor - VIDEO

Fox News îşi cere scuze după ce a afirmat că în Europa există zone interzise nemusulmanilor

Un comentator şi un jurnalist al postului au afirmat că în Franţa şi Marea Britanie există zone în care nemusulmanii nu sunt autorizaţi să pătrundă şi în care poliţia nu intră.

La 11 ianuarie, comentatorul Steven Emerson a declarat pentru Fox News, într-o discuţie despre multiculturalismul din Marea Britenie că "există oraşe întregi, ca Birmingham, care sunt în totalitate musulmane, în care nemusulmanii pur şi simplu nu se duc".

Steven Emerson a fost catalogat "perfect idiot" de către premierul britanic David Cameron.

Săptămâna trecută, un jurnalist al postului, Nolan Peterson, a declarat la rândul său, susţinându-şi afirmaţiile cu hărţi, că la Paris există zone în afara legii interzise persoanelor care nu sunt musulmane şi în care poliţia nu pune piciorul.

După un scandal provocat pe reţele de socializare de aceste comentarii, Fox News a prezentat scuze în mai multe rânduri.

"Săptămâna trecută am făcut erori regretabile, pe post, cu privire la populaţia musulmană din Europa", a reafirmat duminică jurnalista Julie Banderas.

"Există anumite zone de mare infracţionalitate în Europa, la fel ca în Statele Unite şi în alte ţări, unde poliţia şi oamenii intră cu prudenţă", a nuanţat postul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici