François Hollande va discuta săptămâna viitoare cu Petro Poroşenko despre situaţia din Ucraina

Preşedintele Franţei, François Hollande, se va întâlni săptămâna viitoare, la Paris, cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, pentru a discuta despre aplicarea Acordului de la Minsk, anunţă Palatul Elysée, potrivit Le Figaro.

179 afișări
Imaginea articolului François Hollande va discuta săptămâna viitoare cu Petro Poroşenko despre situaţia din Ucraina

François Hollande va discuta săptămâna viitoare cu Petro Poroşenko despre situaţia din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Săptămâna viitoare, mă voi întâlni cu preşedintele Ucrainei. De asemenea, zilele următoare voi avea discuţii cu doamna Angela Merkel, cancelarul Germaniei, despre modlităţile de aplicare deplină a Acordului de la Minsk", a declarat Hollande, potrivit unui comunicat.

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina s-au întâlnit lunea trecută, la Berlin, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

Confruntările militare au reizbucnit în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie, şapte militari ucraineni fiind ucişi în ultimele 48 de ore în atacuri insurgente.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum, potrivit estimărilor ONU, cu cel puţin 6.100 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici