Francezii votează în cadrul alegerilor regionale

Francezii au început să voteze duminică dimineaţă în primul tur al alegerilor regionale, care ar urma să reprezinte un vot de sancţiune pentru preşedintele Nicolas Sarkozy, la jumătatea mandatului său.

15 afișări
Imaginea articolului Francezii votează în cadrul alegerilor regionale

Francezii votează în cadrul alegerilor regionale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Secţiile de vot s-au deschis la ora 08.00 (09.00, ora României) pentru a permite celor 44,2 milioane de alegători să desemneze consilierii care vor compune Adunările din cele 26 de regiuni franceze, inclusiv cele de peste mări.

Ultimele secţii de vot se vor închide la ora 20.00 (21.00, ora României), oră la care posturile de televiziune vor publica estimări ale institutelor de sondare, în general extrem de apropiate de rezultatele finale.

Înaintea votului, presa şi institutele de sondare preconizau o înfrângere pentru partidul prezidenţial UMP (de dreapta), care ar urma să fie devansat în mod semnificativ de listele de stânga şi ecologiste.

UMP, partidul lui Nicolas Sarkozy, era creditat cu circa 30 la sută din voturi, ca şi Partidul Socialist (PS), principala formaţiune de opoziţie.

PS ar urma însă să beneficieze de alianţa cu celelalte partide de stânga, în principal cel ecologist, în vederea celui de-al doilea tur, care va avea loc la 21 martie. Listele Europe-Ecologie pot spera la scoruri cuprinse între 12 şi 15 procente, conform sondajelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici