Francois Hollande s-a pronunţat în favoarea anulării embargoului american impus Cubei

Preşedintele francez, Francois Hollande, s-a pronunţat, luni, la Havana, în favoarea anulării embargoului american impus Cubei în 1962, după sosirea la putere a lui Fidel Castro, relatează Le Monde în pagina electronică.

92 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande s-a pronunţat în favoarea anulării embargoului american impus Cubei

Francois Hollande s-a pronunţat în favoarea anulării embargoului american impus Cubei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa va face orice pentru ca "măsurile care au afectat atât de mult dezvoltarea Cubei să fie în cele din urmă anulate, suprimate", a dat asigurări preşedintele francez într-un discurs susţinut la Universitatea din Havana.

"Ştiţi că poziţia Franţei a fost mereu pentru ridicarea emabrgoului care împiedică dezvoltarea Cubei", a adăugat Hollande.

Parisul votează, în fiecare an începând din 1991, în favoarea rezoluţiei care solicită anularea embargoului american impus Cubei.

După anunţarea normalizării relaţiilor între Washington şi regimul comunist de la Havana, preşedintele american Barack Obama a cerut Congresului, dominat de republicani, să anuleze embargoul care vizează Cuba.

Francois Hollande este primul lider occidental care vizitează Cuba de la anunţarea normalizării relaţiilor americano-cubaneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici