Frank-Walter Steinmer asigură că NATO şi UE garantează securitatea ţărilor baltice

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a asigurat, marţi, la Tallin, că NATO şi UE garantează securitatea ţărilor baltice, în contextul crizei din Ucraina.

212 afișări
Imaginea articolului Frank-Walter Steinmer asigură că NATO şi UE garantează securitatea ţărilor baltice

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă aflu aici pentru a spune că ţările baltice nu vor fi abandonate. Este o problemă comună pentru NATO şi UE", a declarat ministrul german de Externe, făcând referire la creşterea tensiunilor din conflictul ruso-ucrainean.

Ministrul german de Externe, care a început la Tallin un turneu de o zi în cele trei state baltice - Estonia, Lituania, Letonia -, a avertizat că UE va lua măsuri împotriva Rusiei dacă Moscova nu-şi va schimba poziţia privind Crimeea şi Ucraina "până la sfârşitul săptămânii".

La rândul său, şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a avertizat, marţi, la Paris, că noi sancţiuni ar putea fi decise până la sfârşitul săptămânii împotriva Rusiei, dacă Moscova nu răspunde la propunerile occidentale în vederea reducerii tensiunilor referitoare la Ucraina.

Sancţiunile "vor consta în blocarea conturilor personale deţinute de ruşi sau ucraineni şi sancţiuni vizând vizele", a explicat ministrul Laurent Fabius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici