Franţa a avertizat la ONU Coreea de Nord că se expune unor noi sancţiuni

Franţa a avertizat luni Coreea de Nord că va fi vizată în mod sigur de noi sancţiuni din partea ONU dacă-şi va pune în practică ameninţările cu efectuarea unui nou test nuclear.

145 afișări
Imaginea articolului Franţa a avertizat la ONU Coreea de Nord că se expune unor noi sancţiuni

Franţa a avertizat la ONU Coreea de Nord că se expune unor noi sancţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile de la Phenian au reacţionat cu furie faţă de rezoluţia prin care Naţiunile Unite condamnă situaţia drepturilor omului în Coreea de Nord şi îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru crime împotriva umanităţii.

După adoptarea textului rezoluţiei, fără caracter coercitiv, Phenianul a declarat că nu mai are niciun motiv să nu mai efectueze teste nucleare şi i-a avertizat pe cei care apără această rezoluţie cu "consecinţe catastrofale".

În cursul unei dezbateri pe tema neproliferării la Consiliul de Securitate al ONU, luni, consilierul politic al misiunii franceze la ONU Philippe Bertoux a subliniat că ameninţările Coreei de Nord sunt o sursă de îngrijorare.

"Vreau să reamintesc că Phenianul se va expune, în cazul unor noi provocări, la sancţiuni adiţionale din partea Consiliului de Securitate", a precizat Bertoux.

Consiliul de Securitate a impus o serie de sancţiuni Coreei de Nord în 2013 după ce Phenianul a efectuat al treilea test nuclear.

Aceste sancţiuni impun restricţii atât asupra tranzacţiilor financiare, cât şi asupra traficului maritim.

Rezoluţia, iniţiată de Uniunea Europeană şi Japonia, urmează să fie analizată în decembrie de Adunarea Generală a ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici