Franţa a primit de la SUA primele două avioane fără pilot de tip Reaper

Franţa a primit miercuri din partea Statelor Unite primele două avioane fără pilot americane de supraveghere de tip Reaper, acestea urmând să fie trimise la sfârşitul anului în Sahel, au anunţat joi autorităţile.

159 afișări
Imaginea articolului Franţa a primit de la SUA primele două avioane fără pilot de tip Reaper

Franţa a primit de la SUA primele două avioane fără pilot de tip Reaper (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Decizia privind această achiziţie a fost luată în primăvară de către ministrul francez al Apărării, a precizat Direcţia Generală pentru Armament (DGA).

"Pasul următor este transportarea (acestor avioane fără pilot) spre Sahel", a declarat Antoine Torres, inginer al delegaţiei privind armamentul.

"Avioanele fără pilor pe care le-am achiziţionat vor fi puse în funcţiune la sfârşitul acestui an, în Africa, la Sahel, aceasta este misiunea lor principală", a dat asigurări joi dimineaţa ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, pentru postul de radio Europa 1.

Acest anunţ este făcut în contextul în care şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a susţinut necesitatea unui program european al dronelor de supraveghere.

Franţa efectuează simultan două operaţiuni militare, în Mali şi în Republica Centrafricană.

Jean-Yves Le Drian a anunţat în iunie că Parisul intenţionează să cumpere de la Statele Unite, în total, 12 avioane fără pilot, o achiziţie a cărei preţ este estimat de serviciile sale la 670 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici