Franţa a repatriat zeci de copii şi de femei din Siria

Franţa a repatriat 40 de copii şi 15 femei din Siria, a anunţat Ministerul de Externe, potrivit Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului Franţa a repatriat zeci de copii şi de femei din Siria

Franţa a repatriat zeci de copii şi de femei din Siria

Autorităţile din Franţa au declarat joi că au efectuat o nouă operaţiune de repatriere a cetăţenilor francezi din taberele administrate de kurzi în nord-estul Siriei.

Copiii au fost predaţi serviciilor de îngrijire şi vor avea parte de asistenţă medicală şi socială, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat. Femeile urmează să fie transferate autorităţilor judiciare.

„Franţa îşi exprimă mulţumirile faţă de autorităţile locale (...) pentru cooperarea lor care a făcut posibilă această operaţiune", a adăugat ministerul.

În septembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Franţa trebuie să reanalizeze cererile de repatriere a două femei franceze care au călătorit în Siria împreună cu partenerii lor pentru a se alătura Statului Islamic. Solicitările îi vizau şi pe copiii născuţi în Siria.

Cetăţenii francezi se aflau printre cei peste 40.000 de străini, majoritatea irakieni, aflaţi în detenţie, potrivit Human Rights Watch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici