Franţa ameninţă Marea Britanie cu măsuri simetrice după decizia privind carantina

  • Marea Britanie a impus carantină pentru persoanele care vin din Franţa şi Olanda
  • Franţa ameninţă Guvernul Boris Johnson cu măsuri simetrice
  • Oficial francez: "Guvernul Franţei regretă decizia Marii Britanii care va conduce la o măsură de reciprocitate"
942 afișări
Imaginea articolului Franţa ameninţă Marea Britanie cu măsuri simetrice după decizia privind carantina

Franţa ameninţă Marea Britanie FOTO Profimedia

Guvernul de la Paris a avertizat, vineri, cu măsuri simetrice după ce Marea Britanie a luat decizia plasării în carantină a persoanelor care vin din Franţa, informează cotidianul The Guardian.
 
Începând de sâmbătă de la ora 4.00 (5.00, ora Franţei, 6.00, ora României), persoanele care vin din Franţa şi Olanda vor fi plasate în carantină 14 zile în Marea Britanie.
 
"Guvernul Franţei regretă decizia Marii Britanii care va conduce la o măsură de reciprocitate", a reacţionat Clément Beaune, secretar de Stat în cadrul Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe.
 
"I-am transmis omologului meu Grant Shapps despre dorinţa noastră de armonizare a protocoalelor medicale, pentru a asigura un nivel înalt de protecţie pe ambele maluri ale Canalului Mânecii", a declarat, la rândul său, ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.
 
Guvernul Olandei a exclus posibilitatea impunerii unor măsuri simetrice ca reacţie la decizia Guvernului Boris Johnson.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici