Franţa. Ieşirea din izolare a sălilor de teatru: "Imposibil în condiţiile impuse"

Mulţi directori ai teatrelor pariziene spun că instrucţiunile Ministerului Culturii sunt prea restrictive.

542 afișări
Imaginea articolului Franţa. Ieşirea din izolare a sălilor de teatru: "Imposibil în condiţiile impuse"

Franţa. Ieşirea din izolare a sălilor de teatru: "Imposibil în condiţiile impuse"

Mai multi directori de teatru parizieni sunt de acord: constrângerile impuse de Ministerului de Cultura sunt prea drastice pentru a-şi imagina o viitoare redeschidere a salilor de spectacol.

«Daca aplic distanţa fizică asa cum s-a cerut, vom trece de la 700 de locuri la 130 de locuri în Teatrul Montparnasse şi de la 200 la 30 la Petit Montparnasse » ... « Este imposibil să redeschid în aceste condiţii! » spune Bertrand Thamin, patronul celor două teatre şi, de asemenea, presedintele sindicatului naţional al teatrului privat (SNDTP).

Dacă se consideră că majoritatea celorlalte reguli stabilite de stat sunt aplicabile (circulatie „alternativa”, controlul fluxului de spectatori, gelul hidroalcoolic etc.), respectarea distanţei de un metru între fiecare spectator nu se poate aplica. „Înseamnă ca un fotoliu din trei sa nu fie utilizat si la fel un rand de scaune din trei”, a spus Bertrand Thamin. Din punct de vedere economic, în teatrul privat, acest lucru nu este posibil.
Ca şi pentru metrou, trebuie să facem o exceptie, chiar daca asta ar insemna sa cerem spectatorilor sa poarte masca. "
 

„Imagineazăţi-va un spectacol de comedie cu măşti”



Patroana micii sali Point-Virgule (100 de locuri), Antoinette Colin, gaseste regulile si mai dificile. „In sala noastra unde avem doar doar bănci vom putea primi doar o duzină de spectatori! În plus, primele rânduri ar trebui să le lasam libere. Dar oamenii vin la Point-Virgule tocmai pentru apropierea cu artistul ... Şi atunci imaginati-va o comedie spumoasa cu măşti. Cred că pot puţini artişti vor dori să se joace în aceste condiţii. Aceste reguli sunt ca si cum ai cere unui brutar sa faca pâine fara faină! Sincer, în aceste condiţii prefer sa astept pana în septembrie pentru a redeschide, sperând că această criză va trece până atunci. "

Patronul de la «European», Sébastien Beslon e mai anunţat: „Măsurile sunt foarte restrictive, dar ne-am aşteptat. Ne facem calculele, gândindu-ne cum să le aplicăm. Cred că putem primi 180 de persoane, cam 50% din capacitate. Dar pentru moment este teoretic, e un plan ... Pentru purtarea măştii, cred că va depinde de voinţa spectatorilor şi a artistului. Dar, din partea noastră, dorim să redeschidem această vară, în data de 15 iulie. Poate ca facem o greseala dar noi credem că trebuie să recreăm o dinamica pentru a readuce spectatorii in sali. "

Traducere integrală Le Parisien

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici