Franţa nu insultă pe nimeni atunci când îşi apără ideile, a afirmat François Hollande

Preşedintele francez François Hollande a dat asigurări, luni, că Franţa nu insultă pe nimeni atunci când îşi apără ideile, evocând, cu jumătate de gură, manifestaţiile din lume contra publicării unei caricaturi cu profetul Mahomed în ultima ediţie a reviste satirice Charlie Hebdo.

142 afișări
Imaginea articolului Franţa nu insultă pe nimeni atunci când îşi apără ideile, a afirmat François Hollande

Franţa nu insultă pe nimeni atunci când îşi apără ideile, a afirmat François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu insultăm pe nimeni atunci când ne apărăm ideile, atunci când proclamăm libertatea, dimpotrivă, îi respectăm pe toţi cei cărora se adresează ideile noastre", a declarat preşedintele francez, care s-a exprimat cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Agenţiei France Presse.

"Franţa nu dă lecţii niciunei ţări, dar nu acceptă vreo intoleranţă", a subliniat el, precizând că "drapelul francez rămâne acela al libertăţii".

Manifestaţiile împotriva Charlie Hebdo au continuat luni, după un weekend marcat de revolte violente în Niger, soldate cu zece morţi.

După atentatul de la sediul din Paris al Charlie Hebdo, produs la 7 ianuarie şi soldat cu 12 morţi, sute de mii de persoane au manifestat luni în Cecenia, o republică musulmană din Caucazul rus, împotriva publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed.

Alte manifestaţii de acelaşi tip au avut loc în Afganistan, în Pakistan, în Iran sau la Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici