Franţa propune o reuniune urgentă a liderilor europeni după naufragiul din Lampedusa

Reprezentanţii statelor europene trebuie să se întâlnească rapid pentru a găsi o soluţie după naufragiul din apropierea insulei Lampedusa, afirmă premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, citat de AFP.

1301 afișări
Imaginea articolului Franţa propune o reuniune urgentă a liderilor europeni după naufragiul din Lampedusa

Franţa propune o reuniune urgentă a liderilor europeni după naufragiul din Lampedusa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este important ca liderii politici europeni să discute despre această situaţie, rapid", a declarat premierul francez.

"Trebuie să ne reunim pentru a găsi o soluţie bună, compasiunea nu este suficientă", a spus el.

Cel puţin 130 de imigranţi au murit în naufragiul produs joi în largul insulei italiene Lampedusa, iar alte sute de persoane sunt date dispărute.

"Cine poate rămâne nepăsător? Am fost afectat profund de imaginile pe care le-am văzut", a adăugat premierul Franţei.

"Este o dramă teribilă care ne poate face să avem compasiune, solidaritate, dar, dincolo de cuvinte, cred că este important ca Europa să se preocupe de această situaţie dramatică", a încheiat Ayrault.

Premierul italian, Enrico Letta, a anunţat că vinctimele, în principal imigranţi din Eritreea şi Somalia, vor primi post-mortem cetăţenie italiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici