Franţa răspunde criticilor, afirmând că aplică "pe deplin şi doar" rezoluţia ONU

Franţa "aplică pe deplin şi doar rezoluţia 1.973", votată de Consiliul de Securitate al ONU cu privire la Libia, a afirmat duminică Ministerul francez al Apărării, ca răspuns la criticile exprimate de Liga Arabă referitoare la operaţiunile militare în curs.

19 afișări
Imaginea articolului Franţa răspunde criticilor, afirmând că aplică "pe deplin şi doar" rezoluţia ONU

Franţa răspunde criticilor, afirmând că aplică "pe deplin şi doar" rezoluţia ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa aplică pe deplin şi doar rezoluţia 1.973", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului, Laurent Teissere.

"Suntem clar în contextul rezoluţiei. Mi se pare că partenerii noştri au susţinut propuneri similare. Nu am alte comentarii de făcut", a adăugat el, întrebat despre declaraţiile Ligii Arabe.

Liderul Ligii Arabe, Amr Moussa, criticase anterior bombardamentele coaliţiei internaţionale în Libia, apreciind că acestea se îndepărtează de "scop, care este impunerea unei zone de interdicţie aeriană".

Încă de la începutul conferinţei de presă, Laurent Teissere, a amintit că operaţiunile franceze nu au decât "un singur obiectiv, de a proteja populaţia civilă punând în aplicare mandatul ONU".

În privinţa bilanţului de 48 de morţi avansat de Tripoli în cadrul bombardamentelor aeriene şi cu rachete desfăşurate de coaliţia occidentală în mai multe oraşe libiene, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a afirmat că "nu a fost cauzată nicio pierdere civilă" de atacurile franceze.

"Este o condiţie sine qua non pentru ca (atacurile) să fie efectuate", a precizat el.

Teissere a evocat "dezinformarea" regimului lui Muammar Kadhafi. Anunţul potrivit căruia un avion francez a fost doborât, în timp ce este "uşor de verificat" contrariul, nu este "demersul cel mai subtil de dezinformare", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici