Franţa: Trei români suspectaţi că au jefuit un magazin de bijuterii au fost arestaţi

Trei români au fost arestaţi, iar doi dintre ei au fost puşi sub acuzare, luni, fiind suspectaţi că au jefuit un magazin de bijuterii din Cambrai, în nordul Franţei, a cărui proprietară, văduvă în urma unui jaf anterior, a fost rănită, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

337 afișări
Imaginea articolului Franţa: Trei români suspectaţi că au jefuit un magazin de bijuterii au fost arestaţi

Franţa: Trei români suspectaţi că au jefuit un magazin de bijuterii au fost arestaţi (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Unul dintre cei trei români, în vârstă de 24 de ani, considerat a fi principalul agresor, a fost acuzat de tentativă de omor "precedat, însoţit sau urmat de o crimă", "o acuzaţie ce corespunde cu ceea ce (bijutiera) a declarat că a trăit", a subliniat procurorul din Douai, Eric Vaillant.

Acest cetăţean român este de asemenea acuzat de conspiraţie, jaf armat în bandă organizată cu violenţe provocate de arme. Cel de-al doilea individ, în vârstă de 20 de ani, suspectat că ar fi fost şoferul, a fost pus sub acuzare pentru jaf armat comis în bandă organizată, potrivit lefigaro.fr.

În timpul jafului de la 20 iunie, cei trei suspecţi au agresat-o pe bijutieră, rupându-i braţul. Aceasta este văduva lui Herve Bouquignaud, ucis cu lovituri de cuţit pentru suma de 40 de euro, în 2011, în acelaşi magazin de bijuterii.

Două dintre persoanele suspectate au fost arestate la 1 august la Chatillon (Haute-de-Seine). Cel de-al treilea suspect, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat luni dimineaţă într-o suburbie a Bruxelles şi urmează să fie extrădat în Franţa.

Cei trei indivizi de etnie romă din România sunt cunoscuţi de serviciile de poliţie sub mai multe identităţi pentru furturi comise pe întreg teritoriul Franţei, fiind căutaţi pentru unele dintre aceste delicte de un deceniu, relatează Le Figaro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici