Franţa: Un deputat avertizează privind instituţionalizarea a prea mulţi delincvenţi străini

Un deputat UMP din departamentul Alpes-Maritimes (Franţa), Eric Ciotti, a avertizat că în căminele pentru copii cu probleme se află prea mulţi tineri străini delincvenţi, inclusiv români.

148 afișări
Imaginea articolului Franţa: Un deputat avertizează privind instituţionalizarea a prea mulţi delincvenţi străini

Un deputat avertizează privind instituţionalizarea a prea mulţi delincvenţi străini în Franţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Agravarea suprapopulării căminelor pentru minori izolaţi este consecinţa directă a politicii migrării a (preşedintelui francez Francois) Hollande", a declarat deputatul UMP (opoziţie). El stabileşte totodată o legătură între aceste dificultăţi şi politica cu privire la romi. Potrivit acestuia, în Franţa ar exista, în prezent, cel puţin 8.000 de minori străini izolaţi, iar numărul românilor şi bulgarilor ar fi în creştere, relatează Le Figaro.

În calitate de preşedinte al Consiliului General, Ciotti este însărcinat cu aceste instituţii pentru copii, care au scop preluarea în grijă a oricărui minor, cu vârsta între trei şi 18 ani, aflat în pericol. Însă "profilul" celor admişi evoluează în mod îngrijorător, apreciază el. "Statul trimite tot mai mulţi tineri delincvenţi către structurile noastre, care nu sunt absolut deloc adaptate pentru aceste profiluri", a declarat el.

În regiunea Nice, "majoritatea celor 214 copii admişi în cele 14 cămine sunt străini. Dintre ei, 70 sunt imigranţi ilegali şi nu pot fi expulzaţi, în contextul în care capacitatea de gazduire de 183 de locuri răspunde nevoilor copiilor din departament", spune el.

Deputatul adaugă că "o tânără româncă, specializată în furturi, a fost adusă în opt rânduri în căminele noastre. De fiecare dată este o dramă. Locul ei este într-un centru educativ închis (CEF). Însă cel care urma să fie înfiinţat în departamentul nostru a fost blocat". De asemenea, Ciotti anunţă că nu va mai primi minori delincvenţi în cămine, "pentru a garanta securitatea celorlalţi copii".

Soluţia pe care deputatul o peconizează este relansarea proiectelor CEF, "chiar dacă această promisiune a candidatului Hollande aşteaptă în sertarele Cancelariei". În paralel, continuă Ciotti, "nu trebuie să se interzică trimiterea acestor copii în ţara de origine", apreciind că "statul ar trebui să cofinanţeze o platformă de evaluare a fiecărui tânăr înainte să fie admis".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici