Franţa va renunţa la acordarea ajutoarelor pentru repatrierea romilor

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunţat vineri că a decis să nu mai fie acordate ajutoare financiare romilor care acceptă repatrierea în ţările de origine.

308 afișări
Imaginea articolului Franţa va renunţa la acordarea ajutoarelor pentru repatrierea romilor

Franţa va renunţa la acordarea ajutoarelor pentru repatrierea romilor (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"Organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile consideră că aceste ajutoare au contraefecte. Vom schimba acest sistem", a spus Valls, fără a oferi un calendar concret.

"Aceste ajutoare creau un circuit între România şi Franţa", a subliniat Valls, care denunţase în septembrie "efectele perverse" ale sistemului.

Conform asociaţiilor, numărul romilor din Franţa rămâne constant - între 15.000 şi 20.000 -, pentru că persoanele expulzate revin.

Ajutorul financiar pentru repatriere a fost de 300 de euro pentru adulţi şi de 100 de euro pentru minori.

Anul trecut, peste 10.600 de persoane au beneficiat de acest ajutor, dintre care 2.000 de minori, conform Oficiului francez pentru imigraţie.

Ministrul francez de Interne a insistat că este nevoie de o strategie pentru integrarea romilor. "Trebuie să depăşim stigmatizarea în problema romilor, nu pot fi folosiţi ca o minge plimbată dintr-o parte în alta", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici