Franţa va "simplifica" eliberarea vizelor pentru specialiştii străini

Franţa va simplifica eliberarea vizelor de circulaţie, valabile între şase luni şi cinci ani, pentru specialiştii străini, au anunţat luni ministerele franceze de Interne şi de Externe.

252 afișări
Imaginea articolului Franţa va "simplifica" eliberarea vizelor pentru specialiştii străini

Franţa va "simplifica" eliberarea vizelor pentru specialiştii străini (Imagine: Hepta)

Cele două ministere "au dat instrucţiuni reţelei diplomatice şi consulare să amelioreze, unde este posibil, nivelul de eliberare a vizelor de scurtă şedere, numite de «circulaţie», precum şi durata lor de valabilitate", potrivit unui comunicat comun.

Vizele de circulaţie permit beneficiarului să rămână în Franţa şi în spaţiul Schengen timp de 90 de zile pe o perioadă de şase luni, fără să mai solicite o nouă viză la fiecare deplasare.

Noile măsuri se referă la oameni de afaceri, cadre universitare, oameni de ştiinţă, artişti sau turişti care aleg Franţa ca destinaţie privilegiată, a explicat comunicatul.

Este vorba de simplificarea procedurilor pentru cei "care vor să creeze locuri de muncă, să dezvolte schimburi, să participe la munca de cercetare sau de creaţie artistică", potrivit unui angajament din timpul campaniei al preşedintelui François Hollande.

"Convinşi de necesitatea unei politici echilibrate de vize, răspunzând la provocările complementare reprezentate pe de o parte de controlarea fluxurilor de imigraţie şi problemele de securitate, pe de altă parte de atractivitatea ţării noastre, miniştrii vor propune în curând noile măsuri destinate să îmbunătăţească receptivitatea faţă de solicitanţii de vize, dar, de asemenea, să simplifice şi să raţionalizeze dispozitivele de acces la şedere pentru competenţele căutate", adaugă textul.

În 2011, Franţa a eliberat 1.947.251 de vize de scurtă şedere, între care 1.879.386 ordinare şi 67.865 oficiale, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Cetăţenii Rusiei (302.047), Chinei (217.070), Marocului (157.750), Algeriei (137.051) şi Turciei (109.463) sunt principalii beneficiari.

Guvernul precedent de dreapta intenţiona să înăsprească eliberarea vizelor de scurtă şedere, deoarece le considera "un paşaport pentru clandestinitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici