Fratele Papei ştia despre planurile acestuia de demisie de câteva luni

Georg Ratzinger, fratele Papei Benedict al XVI-lea, ar fi ştiut de planurile acestuia de a demisiona de mai multe luni, susţine revista Der Spiegel.

841 afișări
Imaginea articolului Fratele Papei ştia despre planurile acestuia de demisie de câteva luni

Fratele Papei ştia despre planurile acestuia de demisie de câteva luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Georg Ratzinge afirmă că fratele lui vrea "mai multă linişte" la această vârstă, de 85 de ani, potrivit Der Spiegel, citată de BBC News Online.

Corespondentul BBC David Willey din Roma a declarat că în ultimele luni au fost speculaţii privind starea de sănătate a Suveranului Pontif.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat, luni, demisia începând cu 28 februarie, invocând vârsta, într-un discurs rostit în latină într-un consistoriu la Vatican, a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

"Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat părintele Federico Lombardi, într-un anunţ fără precedent în istoria modernă a Bisericii Catolice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici