Frontex trimite sute de agenţi de poliţie şi nave de patrulare în largul Greciei

Agenţia europeană pentru frontiere (Frontex) a decis trimiterea a 293 de agenţi de poliţie şi a 15 nave de patrulare în largul Greciei, la solicitarea Guvernului de la Atena, informează cotidianul Le Figaro.

410 afișări
Imaginea articolului Frontex trimite sute de agenţi de poliţie şi nave de patrulare în largul Greciei

Frontex trimite sute de agenţi de poliţie şi nave de patrulare în largul Greciei

"Frontex a început desfăşurarea a 293 de agenţi de poliţie şi a 15 nave în largul insulelor elene, în cadrul noii operaţiuni Poseidon Rapid, declanşată ca reacţie la o solicitare a Greciei pentru ajutor suplimentar în Marea Egee", a anunţat marţi Agenţia UE pentru frontiere.

"Numărul agenţilor de poliţie va creşte progresiv la peste 400, la fel şi numărul navelor, vehiculelor şi al altor echipamente, pentru a ajuta autorităţile elene să gestioneze presiunea migratorie de la frontiere", precizează Frontex.

Grecia refuzase până acum mobilizarea unor agenţi europeni de poliţie la frontierele sale, pe unde au intrat mulţi dintre cei peste un milion de extracomunitari ajunşi în 2015 în spaţiul UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici