FSB a dezvăluit numele şefului filialei CIA din Moscova în 2011

Serviciile ruse de informaţii au dezvăluit vineri presei ruse numele şefului filialei CIA din Moscova în 2011, o încălcare excepţională a protocolului, după câteva zile de la anunţul FSB privind prinderea în flagrant a unui agent american ce încerca să recruteze un agent rus.

431 afișări
Imaginea articolului FSB a dezvăluit numele şefului filialei CIA din Moscova în 2011

FSB a dezvăluit numele şefului filialei CIA din Moscova în 2011

Un reprezentant FSB (Serviciul federal de securitate) a oferit agenţiei de presă Interfax numele şefului filialei moscovite a CIA, subliniind că în 2011 FSB l-a "avertizat în mod oficial" împoriva unor "tentative provocatoare de a efectua recrutări în rândul agenţilor serviciilor ruse de securitate" şi l-a ameninţat cu "măsuri reciproce vizând agenţi CIA".

Postul de televiziune RT, finanţat de Kremlin, i-a dezvăluit de asemenea el numele, dar cu o ortografie uşor diferită de cea furnizată de către Interfax.

AFP, care nu este în măsură, pentru moment, să confirme numele exact al acestuia, a decis să nu îl publice.

La Washington, Jen Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, s-a limitat să declare vineri că nu a văzut aceste informaţii.

Rusia a anunţat marţi că a arestat în flagrant un diplomat american, agent CIA, care încerca să recruteze, la Moscova, un membru al serviciilor ruse, denunţând o "provocare" demnă de Războiul Rece.

"Agentul CIA Ryan C. Fogle, care lucrează sub acoperire ca secretar III la Departamentul politic din cadrul Ambasadei (Statelor Unite), a fost arestat în noaptea de luni spre marţi", anunţa FSB.

Ministerul rus de Externe l-a declarat pe diplomat persona non grata şi a cerut plecarea acestuia "cât mai repede".

La Washington, Psaki a refuzat vineri să spună dacă Fogle a părăsit sau nu Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici