Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro

Un funcţionar rus dintr-o regiune aflată în apropierea Moscovei a fost reţinut de poliţie, fiind bănuit că a cerut mită în valoare de mai mult de un milion de euro, a anunţat, sâmbătă, televiziunea rusă.

14 afișări

Viktor Volkov, coordonator al departamentului pentru fondul funciar din regiunea Tula, a cerut 40 de milioane de ruble pentru a elibera o autorizaţie de construcţie pentru un hypermarket, a precizat Pervîi Kanal, citând Parchetul local.

În vârstă de 57 de ani, bărbatul şi-a ascuns figura în faţa camerelor de luat vederi în timp ce era transferat, vineri, la tribunal. Instanţa a decis plasarea sa în arest preventiv.

Funcţionarul este anchetat şi pentru că a oferit mită şefului departamentului de resurse umane al regiunii, pentru a îi angaja pe soţia şi fiul său.

Corupţia este răspândită în Rusia, în pofida intenţiei declarate a autorităţilor de a eradica fenomenul. Într-un articol de opinie publicat în decembrie, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov aprecia că Rusia este afectată de "o corupţie care se întinde la toate nivelurile funcţiei publice şi elitei societăţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici